Indocs

Een groot voordeel van OutSystems is de mogelijkheid tot full-stack visuele ontwikkeling. Je maakt niet meer gebruik van code om applicaties te bouwen maar je bouwt een applicatie visueel. Doormiddel van de drag-and-drop functionaliteit kun je makkelijk de UI, business processen, logica en data modellen definiëren en cross-platform apps bouwen.

Visual programming

Visueel programmeren laat mensen processen beschrijven door middel van illustraties. Een text-based programmeertaal laat een developer denken als een computer, een visuele programmeertaal laat een developer logische processen beschrijven die mensen snappen.

Developers richten zich met text-based programming languages vooral op de implementatie. Het gaat om de specifieke stappen die de computer moet nemen om de flow te realiseren die de eindgebruiker wilt ervaren. Natuurlijk, in high-level languages en moderne frameworks zijn er doeltreffende shortcuts. Maar in essentie is het de taak van de developer om de gebruikerswensen te vertalen in processen die aansluiten bij de tekortkomingen van de computer. Visueel programmeren faciliteert deze taak van de developer.

Hoe groot het gat is tussen visueel programmeren en klassiek programmeren hangt af van de tool. Een tool die volledige visuele programmering faciliteert, schermt de developer bijna helemaal af van het gat tussen de menselijke gedachtengang en computers die met nullen en enen werken. Het mooie van OutSystems is dat de tool zeer geavanceerd is in visueel programmeren zonder dat er lock-ins of beperkingen zijn. Je kunt namelijk altijd je eigen code toevoegen waar nodig. Zo kan een developer logische processen beschrijven die aansluiten bij de eindgebruiker zonder beperkt te worden in functionaliteiten en features.

Een voorbeeld. Om een to-do lijst te maken in OutSystems tekent de developer de flow van de app. De resulterende flow-chart beschrijft schermen, gebruikerinteracties en wat er gebeurt met de data bij elke stap. De tool zet dit om in software.

Mobile business apps maken wordt simpel

Vervang de complexe wereld van het apps bouwen met offline data synchronisatie, native device access en on device business logic met supersnelle visual app modellering. Updates kun je doorvoeren met één click. OutSystems detecteert automatisch alle veranderingen en werkt datascripts en de deploymentprocessen bij. Alle modellen worden geanalyseerd door het platform en dependencies worden onmiddellijk refactored. Met automatische refacturing kun je een database table modificeren en je queries automatisch updaten.

Meer weten over OutSystems?

Wil je meer weten over OutSystems,  low-code platforms, de verschillen tussen platformen en over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk onze diensten of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.