Vrijwel alle bedrijven zijn afhankelijk van medewerkers die zich richten op het verzamelen, opmaken en verspreiden van bedrijfsinformatie met behulp van informatiesystemen. Dit verloopt echter niet altijd even vlekkeloos. Het blijft immers mensenwerk. De vraag hierbij is: hoe kunnen bedrijfsprocessen beter en effectiever georganiseerd worden? Dat kan met Business Process Management (BPM).

Wat is BPM?

BPM is in feite een andere kijk op organiseren. Het is een systematische aanpak voor het verbeteren van bedrijfsprocessen. BPM-activiteiten zijn erop gericht om bedrijfsprocessen effectiever en efficiënter te laten verlopen. Dit zorgt ervoor dat dergelijke processen beter in staat zijn om zich aan de steeds veranderende omgeving aan te passen.

BPM wordt ingezet om bedrijfsprocessen te optimaliseren en ondersteuning te verlenen aan bedrijfsdoelstellingen. Deze doelstellingen zijn als het ware een vertaling van de wensen die klanten aan het eindproduct stellen. Door continue verbetering wordt er gestreefd naar een grotere efficiëntie van het bedrijf door de inzet van onder andere informatietechnologie. Dankzij BPM organiseer je bedrijfsprocessen effectiever en richt je deze processen ook beter in.

De voordelen van BPM

Voorheen gescheiden ontwikkelingen op gebieden zoals workflow-management en applicatie-integratie komen in BPM samen. Dit samengaan en de nieuwe technologische ontwikkelingen die er zijn om BPM te implementeren, geeft bedrijven nieuwe kansen die ze voorheen niet konden bereiken. De grootste voordelen van BPM zijn:

1. Optimalisatie van bedrijfsprocessen
2. Flexibiliteit bij het veranderen van bedrijfsprocessen
3. Verbeteren van transparantie van de bedrijfsvoering
4. Kostenreductie op korte termijn

BPM en K2

Organisaties die geïnteresseerd zijn in BPM missen vaak functionaliteit in de bestaande systemen om dit op de juiste manier te doen. Een specifiek BPM-product past daar beter bij. Er zijn verschillende BPM-producten en daarom is het slim om een pakketselectie uit te voeren. Dat kan het beste met K2. K2 past bij een bepaalde BPM-behoefte en heeft de juiste prijs-kwaliteitverhouding.

Een bijkomend voordeel is dat K2 sterk integreert met SharePoint, een platform waar gegevens opgeslagen, geordend, gedeeld en gebruikt worden vanaf vrijwel ieder apparaat.

Meer informatie over BPM en K2?

Wilt u weten wat K2 voor uw organisatie kan betekenen? Bel 030 233 13 15 of laat een bericht achter bij Indocs!

Meer weten?

Chat met ons »

WE KUNNEN JE BELLEN

…OF MAILEN

ONS BEZOEKADRES

Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht
+31 30 233 13 15
info@indocs.nl