K2 heeft recentelijk een integratie met DocuSign ontwikkeld om klanten een oplossing aan te bieden waar digitale handtekeningen en procesapplicaties samenkomen om end-to-end digitale transactionele processen te leveren.

Partnerschap K2 en DocuSign

Veel van de content-gerichte processen die klanten automatiseren met K2 moeten worden voorzien van een digitale handtekening. Normaal gesproken zijn digitale handtekeningtechnologieën en automatiseringsoplossingen van bedrijfsprocessen van elkaar gescheiden, maar er is nu voor gekozen om deze op een meer doeltreffende en efficiënte manier samen te brengen.

Volgens Dave Marcus, Senior Vice President of Alliances bij K2, moeten enterprises het digitale handtekeningproces beheren voor uniformiteit van records en juridisch vertrouwen. Als gevolg daarvan zal de markt van de digitale handtekening de focus verleggen van het verkrijgen van een handtekening naar het beheren en automatiseren van het handtekeningproces. Enterprises willen graag maatwerkoplossingen om workflow en records routing te automatiseren.

Klanten willen exact hetzelfde, volgens Marcus. ‘DocuSign is een leider op het gebied van digitale handtekeningen en K2 is een leider op het gebied van applicaties voor bedrijfsprocessen. Deze partnerschap is een logische stap voor beide partijen en het is ook nog eens voordelig voor K2-gebruikers.’

K2 integreert met DocuSign: het voordeel voor klanten

Dankzij de integratie tussen K2 en DocuSign krijgen klanten de mogelijkheid om de focus te leggen op het proces in de wetenschap dat alle aspecten, inclusief workflow, forms, het ondertekenen, controleren en volgen van het proces, beheerd worden zonder het gebruik van aangepaste codes.

Volgens Dave Marcus zijn veel van de K2-processen waarvan klanten gebruik maken gericht op het verwerken van documenten – van contractmanagement tot het instroommanagement van werknemers of verkopers en nog veel meer.

Digitale handtekeningen – indien ze geïntegreerd zijn met K2 – maken het mogelijk voor klanten om content te volgen, beheren en valideren. Ook kan de gebruiker controleren of het proces op een consistente manier is verlopen.

Klanten die zowel K2 als DocuSign hebben kunnen naar de K2 community website gaan en de integratiecomponenten downloaden. Klanten van K2 Blackpearl kunnen nu DocuSign’s Digital Transaction Management en digitale handtekeningoplossingen opnemen in hun K2 business process-applicaties.

Mobile oplossingen

Zowel K2 als DocuSign richt zich op mobile oplossingen. K2 heeft zelfs al grote investeringen gedaan in de eigen mobile apps. Daarbij staat K2 Mobile centraal in het bedrijf. De integratie tussen K2 en DocuSign ondersteunt het gebruik van DocuSign voor mobile volledig.

Volgens Marcus zijn apps een grote trend bij succesvol bedrijfsmanagement. ‘Het concept van ‘bring your own app’ is net zo belangrijk aan het worden als ‘bring your own device’ de afgelopen jaren was. Klanten willen graag de flexibiliteit van het snel en eenvoudig op de markt brengen van apps en tegelijkertijd enige bestuurlijke controle behouden om ervoor te zorgen dat alles vlekkeloos verloopt. K2 en DocuSign helpen om deze visie te realiseren.’

Beveiliging van processen

K2 hecht veel waarde aan beveiliging. Het is voor K2 essentieel dat alleen de mensen die toestemming hebben om deel te nemen aan een bepaald proces ook de enigen zijn die toegang hebben tot dit proces. Als de beveiliging niet aan de eisen van het bedrijf voldoet, kan dat negatieve gevolgen hebben. De integratie tussen K2 en DocuSign ondersteunt deze behoefte en zorgt tevens voor de best mogelijke beveiliging om hun deel van het proces te beschermen.

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe de integratie van K2 met DocuSign ook voor uw bedrijf van belang kan zijn, bel dan naar 030 233 13 15 of laat een bericht achter!

Meer weten?

Chat met ons »

WE KUNNEN JE BELLEN

…OF MAILEN

ONS BEZOEKADRES

Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht
+31 30 233 13 15
info@indocs.nl