Xamarin2019-09-05T13:02:12+01:00

XAMARIN

MET XAMARIN ONTWIKKELEN WIJ NATIVE APPS VOOR IOS, ANDROID EN WINDOWS.

logo

Wat is Xamarin?

Xamarin is een open source software development kit (SDK) voor het ontwikkelen van iOS, Android en Windows apps. Normaal gesproken vereisen deze platforms elk een eigen programmeertaal. Met de software development kit Xamarin ontwikkel je de applicatie in één programmeertaal, namelijk C#, om deze vervolgens als native app op elk van de genoemde platforms uit te rollen.

Dankzij het werken met deze open source software development kit besparen we veel tijd en maken we het werk van de ontwikkelaar een stuk prettiger en eenvoudiger. Sinds Xamarin is overgenomen door Microsoft en het open source is geworden, is de functionele boost voor de programmeur voelbaar.

De voordelen

  • Eén programmeertaal: de app wordt in C# ontwikkeld maar kan voor elk platform worden uitgerold;
  • Native app: het eindproduct is een native app waarmee het, ten opzichte van een webbased app, vaak eenvoudiger is om hardware functies zoals een camera aan te spreken;
  • Kostenbesparing: hét grote voordeel van het gebruik van één programmeertaal is de kostenbesparing (80%) die hergebruik van code oplevert.

Lees ook:

Xamarin Forms als SDK

De mogelijkheid om in één taal te ontwikkelen, komt tot stand door gebruik van Xamarin Forms. Dit is een tussenlaag die de vertaalslag maakt van de gedeelde code en de userinterface van de app naar het eindproduct.

Eenvoudig testen

Xamarin en continuous integration/delivery zijn een prima match. Door continuous integration/delivery met Xamarin kunnen testversies van de app automatisch gebouwd en uitgerold worden. Deze processen vinden plaats in Azure DevOps, de plek waar ook de backlog en code beheerd worden.

De K2 Business Apps

Een mooi voorbeeld is de app K2 Business Apps die wij volledig ontwikkeld hebben met Xamarin. Samengevat transformeert de broker de K2 webformulieren naar native apps voor mobile devices. Dit betekent dat alle op webformulier gebaseerde processen aangeboden kunnen worden als mobile app. Dit geeft een scala aan mogelijkheden voor bedrijfsprocessen die buiten de deur plaatsvinden en waarbij gegevens verzameld moeten worden. Voorbeelden zijn metingen, inspecties en vastleggingen.

Apps voor elk platform

Kortom: het ontwikkelen van apps met Xamarin gebeurt binnen één ontwikkelomgeving met een platformonafhankelijke look-and-feel. Dit bespaart tijd en zorgt voor een uniforme herbruikbare code. Dit resulteert in een besparing van ontwikkelkosten.

Live demo

Meer weten over de mogelijkheden van Xamarin? We komen graag bij u op locatie voor een vrijblijvende demo.

EVEN SPARREN?

Meer weten?

Chat met ons »

WE KUNNEN JE BELLEN

…OF MAILEN

ONS BEZOEKADRES

Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht
+31 30 233 13 15
info@indocs.nl

Kennis delen