Indocs

Wat is Power Virtual Agents?

Power Virtual Agents is de service van het Microsoft Power Platform om chatbots te maken die vragen van klanten en medewerkers beantwoorden. De service bedient dus zowel eindgebruikers van een product/dienst als eindgebruikers binnen jouw organisatie. Het bouwen van deze chatbots is eenvoudig. Hiervoor heb je geen hulp nodig van datawetenschappers of ontwikkelaars. 

Self-service chatbot voor klanten 

Met Power Virtual Agents bouw je chatbots met artificial intelligence (AI). De AI chatbots gebruiken spreektaal in hun communicatie en zijn daardoor in staat vragen van klanten direct te beantwoorden. Dit neemt veel werk uit handen voor medewerkers van de klantenservice. 

Efficiëntere informatieflow in organisaties 

Ook zijn de chatbots heel handig voor de procesautomatisering en informatievoorziening binnen organisaties. Een medewerker boekt bijvoorbeeld eenvoudig een vergaderruimte of vraagt de contactgegevens op van een collega. Bovendien integreert Power Virtual Agents eenvoudig met samenwerkingsplatforms als Microsoft Teams. Hierdoor hebben medewerkers de tool altijd binnen handbereik. 

Hogere klanttevredenheid

Klanten stellen dankzij de self-service chatbot 24 uur per dag hun vragen en zien snel oplossingen. 

Kostenbesparing

De Virtual Agents beantwoorden veelvoorkomende vragen automatisch. Hierdoor hebben medewerkers meer tijd voor complexe problemen. 

Verbind met andere diensten

De Virtual Agent stuurt andere diensten aan en vraagt de benodigde informatie op om vragen te beantwoorden. 

Snelle en goedkope ontwikkeling

In enkele uren is je chatbot klaar voor gebruik. Zonder het schrijven van code of AI kennis. 

Monitoring in dashboards

Bekijk de prestaties van je Virtual Agents op overzichtelijke dashboards. Waar nodig stuur je bij, 24 uur per dag.  

De mogelijkheden van Power Virtual Agents

We helpen je graag bij het afstemmen van Power Virtual Agents op de behoeften in jouw organisatie. Op zoek naar een andere oplossing? Lees hier meer over het Microsoft Power Platform of kom even sparren.