Indocs

Hoe werkt het Microsoft Power Platform?

Met het Microsoft Power Platform bouw je relatief eenvoudig en snel zakelijke applicaties zonder dat er diepgaande programmeerkennis voor nodig is. Denk hierbij aan workflows, apps, rapportages en chatbots.

Het Power Platform brengt data uit verschillende bronnen bij elkaar in één omgeving, dus iedereen beschikt op elk moment over dezelfde up-to-date informatie. Vanuit die omgeving worden krachtige tools gebundeld om zo applicaties te bouwen, data te analyseren, processen te automatiseren en digital assistants op te zetten.

Microsoft Power Apps icon

Power Apps

Zet jouw ideeën om in slimme custom applicaties

Lees meer over Power Apps
Microsoft Power Automate icon

Power Automate

Laat data voor jou werken met geautomatiseerde processen

Lees meer over Power Automate
Microsoft Power BI icon

Power BI

Ontdek verbanden en maak de juiste keuzes dankzij datavisualisatie

Lees meer over Power BI

Copilot Studio

Sla een slag in productiviteit en verminder werkdruk met AI assistentie

Lees meer over Copilot Studio

Power Pages

Een intercompany website maak je supersnel met Microsoft Power Pages

Lees meer over Microsoft Power Pages 

De componenten van het Microsoft Power Platform

Microsoft Power Apps is een platform waarmee je snel en eenvoudig zakelijke apps kunt samenstellen zonder ingewikkelde code. Je kunt er volledig nieuwe apps mee bouwen of bestaande apps aanpassen om zo je collega’s binnen en buiten te voorzien van handige tools om taken sneller af te handelen. 

Microsoft Power Automate is een cloud gebaseerde workflow applicatie waarmee je op een praktische manier workflows kunt maken om routinematige taken en bedrijfsprocessen te automatiseren. 

Microsoft Power BI is een Business Intelligence tool waarmee je bedrijfsdata uit verschillende bronnen kunt verzamelen. Power BI geeft je alle mogelijkheden voor het analyseren en presenteren van actuele bedrijfsinformatie. De inzichten die het oplevert presenteer je in fraaie interactieve dashboards en zijn eenvoudig te delen met collega’s. Lees hier meer over Microsoft Power BI.

Microsoft Copilot Studio gebruik je voor het maken van gepersonaliseerde AI-assistenten. Met Copilot Studio maak je AI-aangedreven assistenten of chatbots die veelvoorkomende vragen beantwoorden of zorgen voor klachtenafhandeling.

Microsoft Power Pages is de meest eenvoudige manier om een bedrijfswebsite (portal) te maken. Low-code, toegankelijk, veilig, schaalbaar en makkelijk te koppelen aan je database of bestaande Microsoftproducten.

 

De basis van het Microsoft Power Platform

De vier bovenstaande diensten worden ondersteund door de volgende drie componenten: 

  • Dataverse (voorheen Common Data Service): deze data-laag is de verbinder tussen alle bovenstaande diensten van het Power Platform waarin de businessrules worden vastgelegd. Zonder Dataverse, geen Power Platform. 
  • Data connectoren: hiermee verbind je jouw eigen data uit applicaties met je nieuwe service 
  • AI Builder: dacht je dat Artificial Intelligence pas in de toekomst wordt ingezet? Met deze tool breng je de kracht van AI nu al in de praktijk in jouw organisatie!

Samen aan de slag

Ben je net als wij enthousiast over de mogelijkheden van het Microsoft Power Platform en Generative AI? Wil je werken aan innovatieve oplossingen die de productiviteit verhogen? Of maak je al gebruik van één van de onderdelen van het Power Platform en wil je er meer mee doen? Neem eens contact met ons op of kom eens langs voor een kop koffie. Samen bedenken we slimme oplossingen die jouw organisatie efficiënter maken. 

Bart

Microsoft Power Platform App Maker