Indocs

Wat is Microsoft Power Pages?

Met Microsoft Power Pages maak je een eigen bedrijfs website. Low-code, toegankelijk, veilig, schaalbaar en makkelijk te koppelen aan je database of bestaande Microsoftproducten.

Power Pages is onderdeel van het Microsoft Power Platform. Een verzameling van diensten waarmee je – zonder kennis van codering – apps en databases kunt inrichten.

Evolutie van Microsoft Portals

Power Pages is de evolutie van Microsoft Portals, waarmee je voorheen een bedrijfs portal opzette. Maar met Power Pages bouw je meer dan een portal: je zet vrij snel een complete website neer. Bovendien is Power Pages gebruiksvriendelijker en eenvoudiger dan Portals was.

Zo kun je – zonder ontwikkelaars of kennis van codering – een website maken die aansluit op jouw bedrijfsproces. Zo’n business site werkt naadloos samen met andere oplossingen van Microsoft.

Integraties van Power Pages

Power Pages werkt op Microsoft Azure en kent integraties met je database uit Dataverse, flows uit Power Automate, visuals uit Power BI, software uit Power Apps en AI-bots uit Power Virtual Agents.

Ook integraties met honderden andere apps staan tot je beschikking, dankzij de kant-en-klare connectors die het Power Platform biedt.

Power Pages toepassen

Misschien denk je dat een low-code website gelijk staat aan een simpele website. Niets is minder waar. Met Power Pages bouw je een volwaardige online bedrijfswebsite, als start- of eindpunt van jouw bedrijfsprocessen. Gekoppeld aan Microsoft CRM zodat alle data up to date zijn.

Waar kun je Power Pages voor gebruiken?

Je kunt alle kanten op. Je bouwt een volwaardige website, bijvoorbeeld als:

 • Selfservice. Gebruik Power Pages om een selfservicedesk in te richten. Aanmelden, gastenregistratie, afspraken maken of producten retourneren: dankzij de koppeling met Dataverse kun je Pages inzetten om jouw klantportaal vorm te geven.
 • Ledenportaal. Zorg dat jouw leden altijd beschikking hebben over de meest recente informatie. Bijvoorbeeld informatie over licenties, productupdates, cursussen en tarieven. Creëer een plek waar leden met elkaar online in contact kunnen komen om informatie met elkaar te delen.
 • Partnersupport. Ontwerp een site om jouw zakelijke proces te stroomlijnen. De aanmelding van nieuwe leveranciers, het bestellen van kantoorbenodigdheden of het verzamelen van feedback. Creëer een plek voor jouw business partners.
 • Overheidsdiensten. Ontwerp een platform om burgers een plek te geven om zich aan te melden voor bijeenkomsten, aanvragen te doen van gemeentediensten of zich te melden met een storing of probleem.
 • Informatiesites. Bouw gemakkelijk een portaal die toegang biedt tot al je informatie. Met een zoekfunctie kun een  gebruiker makkelijk helpen aan de informatie waar naar wordt gezocht.

De mogelijkheden die Power Pages biedt

Power Pages is gebruiksvriendelijk. De verschillende functies maken het mogelijk om een website helemaal naar jouw wens in te richten.

Laat je inspireren door de mogelijkheden: gebruik de Design Studio, Templates Hub of Learning Hub voor een optimaal resultaat.

 • Design Studio
  Met de design studio ontwerp je op een simpele manier jouw eigen business site. Kies voor een bestaand template, gebruik je creativiteit door zelf elementen uit te kiezen of daag jezelf uit en begin bij 0 met het ontwerpen van je site.
 • Templates Hub
  In deze hub vind je voorbeelden die je direct kunt gebruiken. Er zijn verschillende templates voor verschillende doeleinden. Van een ‘nieuwe medewerker onboarding schema’ tot een ‘naschoolse activiteiten registratie’: over veel is al nagedacht. Je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden.
 • Learning Hub
  Met Microsoft Learn heb je de ruimte jezelf te ontwikkelen. Antwoord op je vragen, technische instructies, learning-by-doing-trainingen en meer. De hub biedt je support uit de community: overal ter wereld staan actieve gebruikers voor je klaar.
 • Integreer, koppel en automatiseer
  Je gebruikt Power Pages om een website te maken waar je andere functies van het Power Platform op integreert. Met Power BI, Power Apps, Power Virtual Agents en Power Pages zet je een online infrastructuur op – veilig, duurzaam en gebruiksvriendelijk.

Dankzij de honderden dataconnectors, de koppeling met AI Builder en de mogelijkheid om te werken met Dataverse maak je gemakkelijk in-, uitgangen en allerlei toepassingen voor jouw data.

Jouw Power Platform Partner

Met het Power Platform kun je zelf – als individu of als team – aan de slag met het ontwerpen en ontwikkelen van oplossingen. Onze experts helpen je graag op weg: een Power Platform Professional uit ons team gaat graag met je aan de slag. Samen zorgen jullie voor het ontwerpen en implementeren van de door jou gewenste oplossing.

Meer weten? Thomas helpt je graag dus neem contact op.

Aan de slag

Benieuwd naar de mogelijkheden van Microsoft Power Pages? Neem contact met ons op (bijvoorbeeld via Teams) en dan laten we je graag zien hoe Power Pages in de praktijk werken

Bart

Microsoft Power Platform App Maker