Indocs

Voorbeelden van AI Builder

In AI Builder vind je een scala aan direct inzetbare modeltypen, afgestemd op diverse zakelijke scenario’s. We noemen een aantal voorbeelden:

Text recognition is een AI-model voor tekstherkenning dat woorden uit documenten en afbeeldingen haalt. Het gebruikt optische tekenherkenning (OCR) om gedrukte en handgeschreven tekst in afbeeldingen te detecteren. Dit model verwerkt afbeeldingen en documentbestanden om regels met gedrukte of handgeschreven tekst uit te lezen.

Een ander voorbeeld van een prebuilt model is sentiment analysis dat positieve of negatieve gevoelens in tekstgegevens detecteert. Deze kun je dus inzetten voor het analyseren van recensies of klachten die je per mail of welk medium dan ook ontvangt. Sentimentanalyse evalueert tekstinput en kent scores en labels toe, zowel per zin als voor het gehele document. De scores en labels kunnen positief, negatief of neutraal zijn. Op document-niveau kan er ook een ‘gemengd’ sentimentlabel zijn, dat geen score krijgt.

Text translation is een prebuilt model waarmee je tekstgegevens realtime vertaalt naar meer dan 60 ondersteunde talen. Dit prebuilt model kan helpen bij het wegnemen van taalbarrières binnen organisaties. Text translation kan ook de taal van de tekstgegevens detecteren die je wilt vertalen.

Dit zijn slechts drie voorbeelden van hoe je AI Builder inzet om bedrijfsprocessen te optimaliseren. Vandaag zijn er al 13 prebuilt models beschikbaar en dit zullen er snel meer worden.

Aan de slag met AI Builder

AI-integratie is eenvoudiger dan ooit tevoren. Door AI Builder toe te voegen aan het Power Platform, transformeer je de manier waarop je bedrijfsprocessen automatiseert en inzichten verkrijgt. Je kunt nu deze AI-modellen inzetten binnen het hele Power Platform-ecosysteem en Teams, waardoor je overal kunt profiteren van de voordelen van AI. Ontdek vandaag de mogelijkheden van AI Builder en zet de volgende stap naar een slimmere en efficiëntere manier van werken.

Peter

Microsoft Power Platform Conductor