Indocs

Wat is een workflow?

Waarschijnlijk ben je al bekend met de term flowchart. Een flowchart is een grafische weergave van een bedrijfsproces. In een flowchart worden verschillende tussenstappen en informatiestromen weergegeven. Een SharePoint workflow werkt als een geautomatiseerde flowchart.

Een document of ingevuld webformulier wordt automatisch naar de betrokken personen doorgestuurd. Dit kan een eenvoudige notificatie zijn, maar ook een verzoek tot feedback of een verzoek tot approval. Een workflow biedt consistentie in bedrijfsprocessen en biedt snel inzicht in de huidige status van routineprocedures.

Het nadeel van SharePoint workflows

Het gebruik van SharePoint workflows bespaart tijd en geld, maar het ontwikkelen van deze workflows is juist erg bewerkelijk. Er is veel kennis van SharePoint en programmeercode vereist.

Het procesplatform Nintex K2 heeft hier slim op ingespeeld. Met Nintex K2 creëer je eenvoudig en snel webformulieren en workflows voor bedrijfsprocessen in SharePoint zonder dat je hierbij hoeft te programmeren.

De voordelen van Nintex K2:

  • Geen programmeercode
  • Geen langdurige ontwikkeling en daarmee lage ontwikkelkosten
  • Gebruik van SmartObjects
  • Herbruikbare componenten
  • Direct toepasbare integraties

Nintex K2 en SharePoint

Deze video legt in 84 seconden uit wat de meerwaarde is van Nintex K2 in SharePoint:

Over Nintex K2

Nintex K2 is een platform voor application development. Dankzij Nintex K2 kunnen business apps binnen korte tijd ontwikkeld worden.

De tools van Nintex K2 kunnen volledig binnen SharePoint gebruikt worden. De webformulieren en workflows kunnen dus in de vertrouwde SharePoint omgeving worden ontwikkeld.

Met Nintex K2 werk je snel en eenvoudig: je hoeft niet te programmeren en je bent in staat om snel in te spelen op veranderingen binnen de markt.

Informatie uit andere systemen

Naast informatie in SharePoint is het ook mogelijk om data vanuit andere platformen te gebruiken. Nintex K2 heeft standaard integraties beschikbaar met onder andere Microsoft Dynamics CRM, SAP, Salesforce, Microsoft Exchange en Active Directory.

Meer weten over K2 en SharePoint?

Wil je meer weten over Nintex K2,  low-code platforms, de verschillen tussen platformen en over wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Bekijk onze diensten of neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Andy

Microsoft Power Platform App Generator