Indocs

Power Wednesday | continu groeien en ontwikkelen

Bij Indocs geloven we in voortdurende groei en ontwikkeling. Vanuit die gedachte komen we wekelijks samen op kantoor voor de Power Wednesday.

Het doel van deze dag is om samen te leren, elkaar te helpen en het Power Platform verder te ontdekken. Dit doen we niet alleen intern, maar inmiddels ook samen en voor onze klanten. In de praktijd is de gebleken dat de Power Wednesday een groot effect heeft op het niveau van de citizen developers en een succesvolle implementatie van het Power Platform in organisaties.

Vanuit deze dag zijn ook onze In A Day Workshop ontstaan. Zo bieden we samen met Microsoft de App in a Day workshop aan en als doorontwikkeling hierop de Admin in a Day.

 

Wat doen we dan?

We starten de dag het eerste uur altijd gezamenlijk op. Het uur begint met de nieuwe ontwikkelingen op het Power Platform. Vervolgens gaan brengen we deze nieuwe ontwikkelingen samen in de praktijk met een opdracht.

  • Zo zijn we aan de slag gegaan met custom connectors: Custom connectors zorgen ervoor dat je een koppeling kan leggen met systemen buiten de al 1.000 bestaande aangesloten systemen. Het woord custom verraadt het al, het zijn connecties die Microsoft niet standaard aanbiedt maar die je zonder programmeercode zelf kunt maken.
    We zijn fan van auto’s daarom hebben we een connectie gelegd met de externe data bron van het RDW. Dit hebben we gedaan door een connector te maken op de API van het RDW.
  • Ontdekken we de previewfunctie Cards voor Power Apps. Power Apps Cards is een nieuw onderdeel van Power Apps wat omschreven wordt als een micro app of mini canvas app. Je kan de Canvas Apps als het complete diner zien en Power Apps Cards als het toetje.
  • Hebben we een summer school waarin we een zomer lang samen werken om een app te maken om de boodschappen voor op kantoor in te bestellen.