Indocs

Telecommunicatie voor een gestroomlijnder proces

Voor Marlink, een telecombedrijf dat satellietverbindingen levert voor schepen en afgelegen plaatsen, heeft Indocs een compleet Sharepointportaal ingericht met het Power Platform.

marlink satellietverbinding

Onderaanemers

De satellietinstallaties worden wereldwijd op schepen en afgelegen locaties geïnstalleerd. Voor deze werkzaamheden worden onderaannemers op locatie ingeschakeld. Het telecombedrijf kan in het portaal een profiel bijhouden van iedere onderaannemer.

Rollen en groepen

Een belangrijke eigenschap van het portaal is het toekennen van rollen en groepen aan gebruikers. Zo is het mogelijk dat zowel medewerkers van het telecombedrijf als field engineers op locatie op het portaal kunnen inloggen. Voor iedere ingelogde gebruiker is een gepersonaliseerde omgeving beschikbaar.

De onderaannemers kunnen zodoende hun medewerkers registreren die op hun beurt zelf hun profiel en cv invullen. De medewerkers van de onderaannemers (zgn. field engineers) worden ingehuurd om installaties te doen bij klanten op locatie.

Unieke ID card

Op het moment dat een field engineer zijn gegevens invult, wordt een unieke ID-card gegenereerd. Deze card wordt op locatie door de medewerker gebruikt om zich te identificeren. Niet iedere medewerker is namelijk bevoegd om bepaalde installaties uit te voeren.

Danzij de gegenereerde ID-card is zowel het telecombedrijf als de klant verzekerd van het feit dat de juiste medewerker op de juiste plek is.

Certificaten

Door middel van het portaal is voor het telecombedrijf direct zichtbaar hoeveel field engineers beschikbaar zijn bij elke onderaannemer. Ook is zichtbaar hoeveel van deze werknemers over bepaalde certificaten beschikken.

Overzicht warehouses

Naast een overzicht van onderaannemers en field engineers is ook een overzicht van warehouses van onderaannemers in het portaal opgenomen. Zo is voor het telecombedrijf zichtbaar waar de warehouses van de onderaannemers zich bevinden en welke onderdelen door een warehouse geleverd kunnen worden.

Wij laten jouw idee werken

Peter

Microsoft Power Platform Conductor