MICROSOFT POWER PLATFORM

ZELF BEDRIJFSAPPLICATIES MAKEN EN TAKEN AUTOMATISEREN

Microsoft Flow

Foto: Microsoft

Wat kun je met het Microsoft Power Platform?

Met het Microsoft Power Platform bouw je relatief eenvoudig en snel zakelijke applicaties zonder dat er diepgaande programmeerkennis voor nodig is. Denk hierbij aan workflows, apps, rapportages en chatbots. Het Power Platform brengt data uit verschillende bronnen bij elkaar in één omgeving, dus iedereen beschikt op elk moment over dezelfde up-to-date informatie. Vanuit die omgeving worden de krachtige tools van Microsoft PowerBI, PowerApps, Power Automate en Power Virtual Agents ingezet en gebundeld tot één oplossing.

Bekijk de video

De vier componenten van het Microsoft Power Platform

Het Microsoft Power Platform is opgebouwd uit de volgende vier componenten:

  1. Power BI
  2. Power Automate
  3. Power Apps
  4. Power Virtual Agents

Microsoft Power BI is een Business Intelligence tool waarmee je bedrijfsdata uit verschillende bronnen kunt verzamelen. Power BI geeft je alle mogelijkheden voor het analyseren en presenteren van actuele bedrijfsinformatie. De inzichten die het oplevert presenteer je in fraaie interactieve dashboards en zijn eenvoudig te delen met collega’s. Lees hier meer over Microsoft Power BI.

Microsoft Power Automate is een cloud gebaseerde workflow applicatie waarmee je op een praktische manier workflows kunt maken om routinematige taken en bedrijfsprocessen te automatiseren.

Microsoft Power Apps is een platform waarmee je snel en eenvoudig zakelijke apps kunt samenstellen zonder ingewikkelde code. Je kunt er volledig nieuwe apps mee bouwen of bestaande apps aanpassen om zo je collega’s te voorzien van handige tools om taken sneller af te handelen.

Microsoft Power Virtual Agents

Met Microsoft Power Virtual Agents maak je AI-aangedreven chatbots die veelvoorkomende vragen kunnen beantwoorden of zorgen voor begeleiding in bijvoorbeeld het opstellen van een document. Lees hier hoe je chatbots inzet om repeterende taken (deels) te automatiseren.

Tip: met de Flow app van Microsoft is het nog eenvoudiger om een taak te automatiseren. De werking van de app is eenvoudig en intuïtief.

De basis van het Microsoft Power Platform

Aan de basis van het Power Platform liggen Data connectoren, AI Builder en Common Data Service.

Flow vs. Sharepoint Designer

Het relatief nieuwe Flow heeft gelijkenissen met SharePoint Designer, dat al langer bestaat. SharePoint Designer is echter een tool die specifiek gericht is op SharePoint. Het is niet mogelijk om workflows te laten communiceren met andere apps. Bovendien heeft SharePoint Designer een steile leercurve: voor werkbare workflows is veel kennis van syntax en code vereist. Flow daarentegen heeft een grafische user interface waarmee workflows met drag-and-drop-tools worden samengesteld.

Een stap verder

Ben je net als wij enthousiast geworden over de mogelijkheden van het Microsoft Power Platform en wil je aan de slag met het maken van bedrijfsapplicaties voor  jouw organisatie? Of maak je al gebruik van één van de onderdelen van het Power Platform en wil je er meer mee doen? Neem eens contact met ons op via Teams of kom eens langs voor een kop koffie. Samen kunnen we doornemen hoe procesoptimalisatie jouw organisatie efficiënter maakt.

EVEN SPARREN?

Meer weten?

Chat met ons »

WE KUNNEN JE BELLEN

…OF MAILEN

ONS BEZOEKADRES

Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht
+31 30 233 13 15
info@indocs.nl