ECHT? JA ECHT. DOOR EEN SLIMME COMBINATIE VAN LOW CODE EN CUSTOM MADE CODE KUN JE INGEWIKKELDE APPLICATIES MAKKELIJK BEHEREN EN GEBRUIKSVRIENDELIJK MAKEN.

Wat is workflowmanagement?

Voordat we de diepte in gaan nemen we je eerst mee terug naar de basis. Wat is nu eigenlijk een workflow (of werkstroom)? Goed workflowmanagement zorgt voor efficiënte en foutloze uitwisseling van informatie tussen verschillende afdelingen of bedrijfsonderdelen. Het startpunt hierin zijn de regels en procedures die een organisatie hanteert. Zo wordt bijvoorbeeld de afhandeling van orders volgens vaste procedures afgehandeld. Maar ook service dienstverlening of klachtafhandelingen zijn voorbeelden van processen die volgens bepaalde procedures verlopen.

Realtime inzicht

Het verkrijgen van inzicht in actuele statussen en toegewezen taken rondom de afhandeling is belangrijk voor iedereen die betrokken is bij een werkstroom. Het doel van workflowmanagement is dat bedrijfsprocessen optimaal ingericht zijn zodat werknemers en klanten effectief, snel en klantvriendelijker geholpen worden.

Hoe richt je workflows in?

Er zijn verschillende opties voor het inrichten van je workflows. Van bewerkelijke custom made applicaties tot applicatieplatforms zoals K2 en OutSystems die zonder ingewikkelde programmeercode je workflows toegankelijk maken. Vaak wordt een combinatie gemaakt tussen custom made en K2 en/of OutSystems en is het zaak om de juiste keuze te maken per applicatie. Welke keuze je maakt hangt af van je huidige applicaties, databronnen, systemen en software-oplossingen, maar ook van je ambities voor het ideale workflowplaatje. Deze zijn specifiek voor jouw organisatie en zijn het beste te bespreken tijdens een kop koffie. Dan kunnen we met je meedenken en je een beeld geven van de keuzes die je kunt maken.

Daarnaast willen we je inspireren met voorbeelden van custom made en low-code combinaties bij onze opdrachtgevers. Zo brengen we je wellicht al wat op weg.

Custom made brokers

Wanneer een databron of applicatie speciaal gebouwd is en niet binnen een standaard software oplossing valt (bijvoorbeeld ERP of CRM) kunnen we deze beschouwen als custom made. De informatie stroom is vaak lastig te delen met andere (meer standaard) applicaties zoals aplicaties voor uren registratie, HR formulieren, XXX en YYY.

In dit geval adviseren we de opdrachtgever om de standaard applicaties eerst met elkaar te stroomlijnen via een low-code platform zoals K2 of Outsystems. Dit zorgt ervoor dat eindgebruikers met een paar klikken de juiste acties kunnen uitvoeren op het juiste moment in de procedure en dat de applicaties makkelijk te beheren zijn zonder bewerkelijke programmeercode. Om de custom made applicatie ook aan te sluiten op dit handige platform bouwen we een broker. Een broker kun je zien als een brug tussen de applicatie en het low code platform. Zo kan de applicatie de informatie delen met het platform en vice versa.

Het eindresultaat is één platform dat geïntegreerd is met een custom made applicatie en simpel beheerd kan worden dankzij de low-code basis.

Import module

Het doorsturen van berichten vanuit een applicatie naar een andere applicatie is vaak lastig in te bouwen. Je kunt hierbij denken aan het doorsturen van klachten die binnenkomen bij de Service Desk en afgehandeld moeten worden door een andere afdeling zoals Juridisch. Deze informatiestroom bevat verschillende soorten data en is lastig te standaardiseren.

In dit geval hebben wij een import module gebouwd om de informatiestroom aan te kunnen sluiten op een low-code platform. We hebben de module vanaf de basis opgebouwd en kunnen deze inzetten voor het doorsturen van berichten tussen applicaties. Er is veel vraag naar deze tool en daarom maken we deze via een licentie beschikbaar voor opdrachtgevers.

Het eindresultaat is een makkelijke berichten doorvoer tussen applicaties via een low-code platform.

Meer weten?

Chat met ons »

WE KUNNEN JE BELLEN

…OF MAILEN

ONS BEZOEKADRES

Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht
+31 30 233 13 15
info@indocs.nl