Microsoft heeft in 2013 naar buiten gebracht dat het niet langer investeert in InfoPath. De InfoPath 2013-client en de InfoPath Forms Services in SharePoint Server 2013 zijn daarmee de laatste versies.

In een recent artikel is te lezen dat ook de support voor Microsoft Infopath stopt. Infopath wordt alleen nog gedurende de looptijd van Microsoft Sharepoint 2016 ondersteund. Dat betekent dat bedrijven nog slechts enkele jaren de mogelijkheid hebben om probleemloos te migreren naar een nieuw systeem.

K2 Smartforms

Wij raden K2 Smartforms aan als vervanger van Microsoft Infopath. K2 Smartforms maakt het voor bedrijven eenvoudig om interactieve web forms te ontwerpen die voldoen aan de eisen van moderne business process apps.

Infopath vs. K2 Smartforms

Zowel Infopath als K2 bieden de kans om formulieren te ontwerpen door middel van drag-and-drop design tools. De manier waarop ze dit doen, verschilt echter.

XML-bestanden

Formulieren die met de lokaal geïnstalleerde designtool van InfoPath gemaakt zijn, worden opgeslagen in een uitgebreid Microsoft cabinet file opgebouwd uit XML, XSLT en XSD bestanden. Een ingevuld InfoPathformulier is een XML-bestand waarin de ingevoerde data zijn opgeslagen.

InfoPath Form Services

InfoPath Form Services is een extra uitbreiding binnen SharePoint die ervoor zorgt dat de formulieren ook in Internet Explorer te gebruiken zijn. Deze combinatie van factoren maakt dat InfoPath formulieren niet universeel toepasbaar en aanpasbaar zijn.

HTML5

K2 gebruikt echter de laatste standaarden op het gebied van formulierontwikkeling, waaronder HTML5, voor zowel het ontwikkelen als het gebruiken van de formulieren. Zodoende kunnen de formulieren in iedere beschikbare browser worden ontworpen en aangepast. Een aparte software-installatie op ieder workstation is niet nodig. Bovendien zijn de formulieren universeel herbruikbaar.

Webomgeving

Een ander verschil is dat Infopath Designer zijn formulieren wegschrijft naar een lokaal workstation of een netwerkomgeving. Daarbij zijn geen mogelijkheden tot asset management. K2 formulieren worden in een web-omgeving gebouwd en worden zodoende opgeslagen in een centrale database, inclusief de universele views.

Dankzij beveiligingsinstellingen kunnen eenvoudig rollen worden aangemaakt voor het managen en publiceren van opgeslagen formulieren.

Waarom K2 in plaats van andere alternatieven?

  1. K2 Smartforms zijn opgebouwd uit universele views die in verschillende formulieren gebruikt kunnen worden. Dat betekent dat nieuwe formulieren zeer snel ontworpen kunnen worden, maar ook dat bestaande formulieren met één druk op de knop kunnen worden aangepast.
  2. K2 biedt uitgebreide mogelijkheden tot het integreren van line-of-business systemen zoals SAP, Salesforce, Microsoft CRM, et cetera.
  3. K2 heeft een zeer toegankelijke user interface waarbij formulieren kunnen worden ontworpen met webbased drag-and-drop design tools, zelfs binnen een SharePoint omgeving.

Aantoonbaar resultaat

Indocs is officieel K2 Partner en heeft bij verschillende organisaties de Infopath omgeving gemigreerd naar een K2 omgeving. Een voorbeeld is de ontwikkelingsbank FMO waarbij tientallen Infopath processen zijn geoptimaliseerd naar tien K2 processen.

Om zelf te ontdekken wat de mogelijkheden zijn van K2 Smartforms is het mogelijk om een vrijblijvende demo in te plannen.

Meer weten?

Chat met ons »

WE KUNNEN JE BELLEN

…OF MAILEN

ONS BEZOEKADRES

Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht
+31 30 233 13 15
info@indocs.nl