“Software is eating the world.” In de laatste decennia heeft zich een digitale revolutie voltrokken waarin software een cruciale rol speelt. De Computer and Communications Industry Association verwoordt het zo: “There is no difference between the digital and the traditional, offline economy anymore. The economy is digital.”

No-code applicaties

In deze wereld van software-applicaties en software-ontwikkeling is een trend gaande. De opkomende categorie ‘no-code’ of ‘low-code’ applicaties zorgt ervoor dat de digitale economie niet alleen wordt bepaald door ingewikkelde codes en IT-experts. Zelf business applicaties maken zonder tussenkomst van IT-experts, is voor organisaties nog nooit zo bereikbaar geweest.

De technische kant van software-ontwikkeling zal altijd een rol blijven spelen. Ook de no-code applicaties moeten immers ontwikkeld worden. Maar de muur tussen complexe software-ontwikkeling en vakinhoudelijke kennis zal in de toekomst steeds verder vervagen. Business applicaties waarmee feitelijk iedere werknemer kan werken, ongeacht plaats of tijd, zorgen voor efficiëntie en een hogere productiviteit.

Nieuwe verwachtingen

Het democratiseren van software-oplossingen is niet zomaar één van de vele bouwstenen van een efficiënte organisatie. Het voldoet aan de verwachtingen van een nieuwe generatie die is opgegroeid met internet en intuïtief met technologie wil omgaan. De moderne werknemer verwacht eenvoudige en doeltreffende software-applicaties die op elk platform functioneren.

Een schone taak voor werkgevers om deze verwachtingen te herkennen en hierop in te spelen. De werknemer krijgt meer autonomie en verantwoordelijkheid. Dit is geen beperking: het geeft juist meer mogelijkheden om innovatieve oplossingen te creëren. Dankzij no-code applicaties kunnen werknemers werk meer eigen maken en hoeven zij minder uit handen te geven. De no-code applicaties zorgen ervoor dat vakinhoudelijke kennis en technische realisatie hand-in-hand kunnen gaan.

Benieuwd naar wat no-code applicaties voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact op met Indocs.

Meer weten?

Chat met ons »

WE KUNNEN JE BELLEN

…OF MAILEN

ONS BEZOEKADRES

Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht
+31 30 233 13 15
info@indocs.nl