Microsoft Sharepoint heeft standaard de mogelijkheid om workflows en bijbehorende webforms te ontwikkelen. SharePoint workflows zijn kleine voorgeprogrammeerde applicaties die een business proces automatiseren. In de Nederlandstalige SharePoint wordt een workflow ook wel een werkstroom genoemd.

Wat is een workflow?

Waarschijnlijk ben je al bekend met de term flowchart. Een flowchart is een grafische weergave van een bedrijfsproces. In een flowchart worden verschillende tussenstappen en informatiestromen weergegeven.

Een SharePoint workflow werkt als een geautomatiseerde flowchart.

Een document of ingevuld webformulier wordt automatisch naar de betrokken personen doorgestuurd. Dit kan een eenvoudige notificatie zijn, maar ook een verzoek tot feedback of een verzoek tot approval.

Een workflow biedt consistentie in bedrijfsprocessen en biedt snel inzicht in de huidige status van routineprocedures.

Het nadeel van SharePoint workflows

Het gebruik van SharePoint workflows bespaart tijd en geld, maar het ontwikkelen van deze workflows is juist erg bewerkelijk. Er is veel kennis van SharePoint en programmeercode vereist.

Het procesplatform K2 heeft hierop ingespeeld. Met K2 creëer je eenvoudig en snel webformulieren en workflows voor bedrijfsprocessen in SharePoint zonder dat je hierbij hoeft te programmeren.

De voordelen van K2:

  • Geen programmeercode
  • Geen langdurige ontwikkeling
  • Lage ontwikkelkosten

K2 en SharePoint

Deze video legt in 84 seconden uit wat de meerwaarde is van K2 in SharePoint:

Over K2

K2 is een platform voor application development. Dankzij K2 kunnen business apps binnen korte tijd ontwikkeld worden.

De tools van K2 kunnen volledig binnen SharePoint gebruikt worden. De webformulieren en workflows kunnen dus in de vertrouwde SharePoint omgeving worden ontwikkeld.

Met K2 werk je snel en eenvoudig: je hoeft niet te programmeren en je bent in staat om snel in te spelen op veranderingen binnen de markt.

Informatie uit andere systemen

Naast informatie in SharePoint is het ook mogelijk om data vanuit andere platformen te gebruiken. K2 verbindt zonder programmeercode informatie uit onder andere Microsoft Dynamics CRM, SAP, Salesforce.com, Microsoft Exchange en Active Directory.

Meer weten over K2 en SharePoint?

Wilt u weten wat K2 voor uw organisatie kan betekenen? Bel 030 233 13 15 of laat een bericht achter!

Meer weten?

Chat met ons »

WE KUNNEN JE BELLEN

…OF MAILEN

ONS BEZOEKADRES

Pythagoraslaan 101
3584 BB Utrecht
+31 30 233 13 15
info@indocs.nl